"Uki" sleept nominatie KidScreen in de wacht

De Belgische kinderserie "Uki" is genomineerd voor de prijs "Best animated preschool series" van het internationale televisievakblad KidScreen. De winnaar van de prijs wordt in februari 2011 gekozen door een professionele jury met mensen van o.m. BBC, Disney en Nickelodeon.

"Uki" is een animatieserie die zich richt op kinderen van 3 tot 7 jaar. De serie met het gele figuurtje wordt sinds begin april uitgezonden op Ketnet. Sindsdien veroverde Uki al vele kinderharten over heel de wereld. De serie wordt ook uitgezonden in Engeland, Noorwegen, Finland, Portugal, Mexico en Taiwan.

"De nominatie is een kroon op het werk van het hele team dat achter de schermen aan "Uki" meewerkt. Het is heel motiverend voor ons team om zulke internationale erkenning te krijgen", meldt Patrick Busschots van Universal Music. "Uki" is een coproductie van Ketnet, Universal Music en Creative Conspiracy.