Brand bij federale politie in Etterbeek

Bij een brand in de Géruzet-kazerne van de federale politie zijn zes mensen gewond geraakt. Het gaat om twee schietinstructeurs en vier brandweermannen. De brand brak uit in een schietstand van het gebouw.

Omdat er heel wat munitie in de kazerne ligt opgeslagen, was er sprake van ontploffingsgevaar en werd de hele kazerne ontruimd. De Brusselse brandweer kwam in groten getale ter plaatse en kort na 15 uur was de brand grotendeels onder controle. Ook het ontploffingsgevaar is ondertussen geweken.

Bij de brand zijn zes mensen gewond geraakt. Een schietinstructeur en een brandweerman liepen brandwonden op. Een andere instructeur raakte bevangen door de rook, net als drie brandweermannen.

Het vuur ontstond in een schietstand van het hoofdgebouw van de federale politie in Etterbeek, terwijl meerdere mensen er aan het schieten waren. De juiste oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.