Disco-muzikant moet zeven jaar de cel in

De Amerikaanse muzikant en producer Richard Finch is veroordeeld tot zeven jaar cel voor seksueel misbruik van verschillende minderjarige jongens. In de jaren 70 scoorde hij hits met KC & The Sunshine Band.

Begin dit jaar werd Richard Finch aangehouden op verdenking van seksuele betrekkingen met minderjarige jongens. Tijdens zijn proces verklaarde Finch dat alcoholmisbruik aan de basis van de misdrijven lag. Hij pleitte schuldig en werd veroordeeld tot zeven jaar cel.

De 56-jarige Finch scoorde in de tweede helft van de jaren 70 verschillende hits met zijn band KC & The Sunshine Band. De groep was ook in ons land populair met nummers als "Get down tonight" en "I'm your boogie man".

Begin jaren 80 stapte Finch uit de band na een geschil met leadzanger Harry Wayne Casey. Finch legde zich daarna toe op het schrijven van muziek en producen van albums van andere muzikanten. Zijn baslijnen en drumpartijen werden gretig gesampeld door verschillende Amerikaanse artiesten, onder anderen Snoop Dogg en Beyoncé.