Hinder bij treinverkeer door spontane staking

Het treinverkeer in ons land is hier en daar zwaar verstoord door een spontane staking van treinbegeleiders in Wallonië. Inmiddels hebben de werknemers het werk hervat.

Vanochtend vroeg hadden de treinbegeleiders in Ottignies het werk neergelegd na een geval van agressie tegen een treinbegeleider in het station van Hoei. Het was overigens niet het eerste geval van agressie deze week. Om 6 uur werd het werk hervat in Ottignies. Ook in Luik en Welkenraedt werd gestaakt. Daar werd het werk uiteindelijk rond 8 uur hervat.

De tijdelijke staking heeft heel wat hinder bij het treinverkeer veroorzaakt. Er waren onder meer problemen op de lijnen van Luik, Namen en Waver naar Brussel. Maar ook treinen naar Vlaamse steden liepen hier en daar grote vertraging op. Sommige treinen werden afgeschaft.