Peuter glijdt uit en belandt onder bus

Een jongetje van 2,5 jaar is in de Daalstraat in Eisden uitgegleden en onder een schoolbus beland. De peuter zat geklemd en moest bevrijd worden door de brandweer. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.

Het jongetje gleed rond 9 uur vanmorgen uit voor de schoolpoort van basisschool De Brug in Eisden, een deelgemeente van Maasmechelen.

Bij aankomst van de brandweer van Maasmechelen zat het jongetje geklemd onder de schoolbus. De brandweer had alles al klaargezet om de bus op te heffen, maar een brandweerman die onder de schoolbus was gekropen, kon het jongetje kalmeren en bevrijden. Onder begeleiding van een mug-team werd het kind naar het ziekenhuis gebracht.

De jongen raakte zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar. De bestuurder van de schoolbus verkeerde in shock en werd preventief naar het ziekenhuis gebracht.