Recordbedrag voor "Birds of America"

Een boekhandelaar uit Londen heeft 8,7 miljoen euro betaald voor een exemplaar van het boek "Birds of America" van de Frans-Amerikaanse ornitholoog en schilder John James Audubon. Dat is een recordbedrag voor een gedrukt boek.

John James Audubon werkte in de eerste helft van de 19e eeuw jarenlang aan het boek. Het werd voor het eerst gepubliceerd in 1827 en bevat ingekleurde tekeningen van vogels in Amerika.

Tien jaar geleden ging een exemplaar van het duurste boek ter wereld onder de hamer voor ongeveer 6,5 miljoen euro. Veilinghuis Sotheby's in Londen had de verkoopprijs van het aangeboden exemplaar niet hoger geschat.

De Britse aristocraat Lord Hesketh bood zijn exemplaar van het exclusieve boek te koop aan. De koper is Michael Tollemache, een boekhandelaar uit Londen. Tollemache betaalde 8,7 miljoen euro voor het boek, meldt veilinghuis Sotheby's.