"True grit" van broers Coen opent Berlinale

"True grit" van de broers Coen is de openingsfilm van het 61e Filmfestival van Berlijn. De remake van de western uit 1969 opent het festival op 10 februari 2011.

"True grit" van Ethan en Joel Coen vertelt het verhaal van een norse sheriff die samen met een Texas Ranger een jonge vrouw helpt om de dood van haar vader te wreken. In de originele film vertolkt John Wayne de hoofdrol. De broers Coen castten onder anderen Jeff Bridges, Hailee Steinfeld, Matt Damon en Josh Brolin voor hun remake.

De film is niet opgenomen in de officiële competitie voor de Gouden Beer. Er zullen meer dan 400 films vertoond worden op het Filmfestival van Berlijn.

De broers Coen hebben de voorbije drie decennia een aantal succesvolle films gedraaid. De Amerikaanse filmmakers gooiden hoge ogen met onder meer "Blood simple", "The big Lebowski", "No country for old men" en "A serious man".