Carrefour roept eieren "Cocorette" terug

De warenhuisketen Carrefour roept eieren van het merk "Cocorette" terug. De eieren zijn geleverd door de firma Sacco Bis en die zegt dat de dioxine- en pcb-waarden in de eieren boven de norm liggen: 6 picogram/gram vet. De toegelaten norm ligt op maximaal 3 picogram/gram vet.

Klanten die eieren uit het lot gekocht hebben, kunnen die terug naar de winkel brengen en krijgen hun aankoop terugbetaald. Volgens Carrefour werden er 1.313 verpakkingen verkocht in 229 winkels.

Klanten die de eieren al hebben geconsumeerd, hoeven niets te vrezen, aldus Carrefour. Volgens de warenhuisketen creëert dit soort hoeveelheden geen risico voor de volksgezondheid. "Dioxines zijn schadelijk als men ze gedurende langere periode in hoge concentraties opneemt", stelt woordvoerder Lars Vervoort.

Het gaat om de eieren van het merk Cocorette met de code "1 FR XEY 01", met volgende verbruiksdata: 18-21 december, 28-30 december, 30 december, 14-30 december, 16-23 december.