Daklozen schreeuwen om aandacht

In Brussel hebben daklozen actiegevoerd naar aanleiding van een Europese Conferentie over Dakloosheid. De Belgische daklozen voelen zich verdrongen door de asielzoekers op straat. Ze willen hulp én vooral echte huisvesting, geen tijdelijke noodopvang.

De binnenlandse daklozen hebben het er moeilijk mee dat alle aandacht nu gaat naar de buitenlandse asielzoekers. "Met alle respect, want deze mensen emigreren niet zomaar, maar we stellen ons toch vragen", legt Manuel Chiquero van het Daklozenfront uit.

Met de actie willen de daklozen ook eens in de kijker komen met hun problemen die al jaren aanslepen. Op de Europese conferentie, die in onze hoofdstad gehouden wordt, gaat het ook over de traditionele daklozen die in Europa in de verdrukking zijn gekomen. Bij ons zou het probleem vooral in Antwerpen liggen.

De daklozen eisen hulp én goedkope woningen, of dan toch een administratieve domicilie. "Want zonder ben je niets", zegt Chiquero.