De arm der wet kan lang zijn, heel lang

Agent Andy Flitton was zoals wel vaker snelheidscontroles aan het houden in Christchurch, in Nieuw-Zeeland. Toen hij naar een snelheidsduivel stapte voor een bekeuring, schoten zowel agent als bestuurder in de lach. De twee hadden immers een verleden samen.

"Wacht eens even, ken ik jou van ergens?", vroeg de bestuurder aan agent Flitton. Aanvankelijk leek Flitton zich niets te herinneren, maar toen de snelheidsduivel zijn verhaal deed, veranderde de situatie.

"Jij hebt mij twee jaar geleden in Engeland een bekeuring gegeven", zei de man achter het stuur, die nog maar twee weken geleden Engeland verliet voor een nieuw leven aan de andere kant van de wereld. Ook agent Flitton verliet Engeland. Na een carrière van 26 jaar bij de Britse politie verhuisde hij naar Nieuw-Zeeland.

"We schoten allebei in de lach", zegt de agent in de "New Zealand Herald". "Wat zijn immers de kansen dat je 20.000 kilometer van de eerste overtreding, dezelfde bestuurder twee keer moet beboeten? Ongelooflijk, we moeten op een of andere manier met elkaar verbonden zijn."

De man achter het stuur kreeg uiteindelijk een geldboete van 58 pond (69 euro) voor deze uitzonderlijke reünie.

lees ook