Gaan we minder “ROEPEN” op internet?

Internetgigant Google heeft gisteren een eigen netbook voorgesteld waar geen plaats meer is voor de Caps Lock-toets. Volgens een werknemer van het bedrijf moet dit de communicatie online rustiger maken.

Voor veel mensen is de geviseerde toets al langer een doorn in het oog. Internetdiscussies tussen verschillende partijen monden al te vaak uit in scheldpartijen met zinnen die uitsluitend uit hoofdletters bestaan.

Door de Caps Lock-toets te verwijderen, hoopt Google de drempel te verhogen om in drukletters te tikken. “Want dan moet je al voor elke letter die je indrukt, op shift drukken”, redeneert Google op de website van Metro.

Op de Google Chrome computers moet de Caps Lock-toets baan ruimen voor - hoe kan het ook anders - een zoekknop. Nog dit: helemaal verdwijnen zal de Caps Lock-functie niet doen, via een omweg zal het nog mogelijk zijn om de zoekknop dezelfde functie te geven als de vermaledijde “ROEP”-toets.

lees ook