Nieuws te melden?

Zie je soms dringend nieuws? De politie sluit het hele station af. Of erger: het staat in brand. Of kan je toevallig met je gsm filmen hoe prins Laurent een politiecombi uit de gracht trekt? Dan mag je dat altijd melden aan de nieuwsdienst (Het journaal/radionieuws/Deredactie.be) met een mailtje naar nieuws@vrt.be. Begin de titel van de mail met TIP, en geef altijd je volledige naam en telefoonnummer op. Het mosselfestijn van de plaatselijke voetbalclub, hoe sympathiek ook, komt helaas niet in aanmerking.

nieuws@vrt.be

Voorwaarden

  • De VRT betaalt niet voor tips en beelden.
  • De VRT biedt geen zekerheid dat materiaal dat toegeleverd wordt, ook zal worden gebruikt.
  • Tipgevers mogen zichzelf nooit in gevaar brengen voor informatie of beelden. Uiteraard moeten ze bij ongevallen of rampen altijd eerst de hulpdiensten waarschuwen, en ze mogen de hulpdiensten niet hinderen.
  • Tipgevers mogen de wet niet overtreden als ze informatie verzamelen.
  • Tipgevers mogen zich nooit uitgeven als “werkend voor de VRT”.
     

lees ook