Onderhandelingen tot maandag opgeschort

De politieke onderhandelingen over een nieuwe financieringswet worden tijdelijk stopgezet. Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever laten weten. De moeder van bemiddelaar Johan Vande Lanotte is ernstig ziek.

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) werd deze middag plots naar het ziekenhuis geroepen. Zijn moeder lag al enkele dagen in het ziekenhuis en is plots ernstig ziek geworden, haar gezondheidstoestand is kritiek.

Rond 15 uur las N-VA-voorzitter Bart De Wever in naam van de onderhandelende partijen een verklaring voor. Door de ziekte van Vande Lanottes moeder wordt er de komende dagen niet meer onderhandeld. De onderhandelingen worden voorlopig tot maandag opgeschort.

De lopende vergadering, die van de Vlaamse partijvoorzitters en de experts, ging wel nog even door, zonder Vande Lanotte. Hij was rond 13.30 uur naar het ziekenhuis in West-Vlaanderen vertrokken.

Alle partijvoorzitters leven mee met Vande Lanotte en zijn moeder en wensen Vande Lanotte en zijn familie "veel sterkte in deze moeilijke momenten", liet Bart De Wever weten. Hij vroeg iedereen ook om de privacy van de bemiddelaar te respecteren.