Radio 2 eert Sommers en Van het Groenewoud

In het casino van Oostende heeft Radio 2 voor de 11e keer "De eregalerij van de Vlaamse klassiekers" gehouden, een show vol odes aan de Vlaamse muziek. Raymond van het Groenewoud en Willy Sommers werden in de bloemetjes gezet.

Al meer dan 10 jaar zet Radio 2 het Vlaamse lied in de spotlights. Ook nu weer waren een aantal vaandeldragers van het levenslied afgezakt naar de kuststad. Onder anderen Lucas Van den Eynde, Tom Dice, Jo Lemaire, David Davidse, Bart Peeters en het meisjeskoor Scala brachten er enkele nummers.

In deze editie werden Willy Sommers en Raymond van het Groenewoud in de bloemetjes gezet als respectievelijk de "zanger met de grootste fanclub van Vlaanderen" en de "godfather van de Vlaamse rock-'n-roll".

"Ik ben enorm blij en fier als een gieter", grapte Willy Sommers. "Ik ervaar het als een erkenning voor al die jaren dat ik met het Vlaamse lied bezig ben." Van het Groenewoud verwees naar een uitspraak van de Nederlandse schrijver Gerard Reve. "Ik weet mij geborgen in het eigen volk. Dat is de zin die toepasselijk is wanneer je door Radio 2 geëerd wordt", zei hij.

Vier nummers kregen tijdens de show het etiket klassieker.

  • Concerto voor jou Natasha - Johan Stolz
  • You - Scooter
  • Jennifer Jennings - Louis Neefs
  • Mia - Luc Devos

De nieuwe nummers zijn binnenkort terug te vinden op een cd samen met de klassiekers van de voorbije jaren.

De volledige show wordt zondag 12 december uitgezonden in "Viva Vlaanderen" op Radio 2 van 13 uur tot 16 uur.