VAF steunt zes aanstormende talenten

Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) heeft de namen van de zes laureaten van de VAF Wildcards bekendgemaakt. De jonge filmmakers krijgen financiële steun en begeleiding om een eerste professionele film te maken.

De Wildcards gaan naar een animatiefilmer (Wouter Bongaerts), drie documentairemakers (Olivia Rochette, Gerard-Jan Claes en Annabel Verbeke) en twee fictieregisseurs (Moon Blaisse en David Williamson).

De laureaten ontvangen 40.000 euro (documentaire) of 60.000 euro (animatie en fictie) om een eerste professioneel project op de rails te zetten. De onderscheiding wordt zaterdag officieel uitgereikt op de slotavond van het Internationaal Kortfilmfestival in Leuven.

Naast de financiële steun krijgen de zes ook individuele begeleiding van een professionele coach. Nieuw dit jaar is dat het postproductiebedrijf Galaxy Studios en Mollywood uit Mol hun faciliteiten ter beschikking stellen aan de jonge filmmakers.