Verdachte aanrandingen in manege vrijgelaten

De trainer van een manege in Wemmel die aangehouden was op verdenking van verkrachting en aanranding van minderjarigen, is een tweetal weken geleden onder strenge voorwaarden vrijgelaten. Dat is nu bekendgemaakt door het Brusselse parket.

De man zat sinds 27 oktober in de cel nadat een van zijn vermoedelijke slachtoffers een klacht had ingediend bij de politie.
Het nu 19-jarige meisje was naar de politie gestapt met het verhaal dat ze enkele jaren geleden aangerand en verkracht was door de zoon van de uitbaters van de manege.

Na de verklaringen van het meisje viel de politie de manege binnen en ondervroeg er alle klanten. Daarbij zouden nog andere slachtoffers opgedoken zijn. De 40-jarige man werd opgepakt en aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van verschillende feiten van verkrachting en aanranding van meisjes tussen 14 en 16 jaar oud.

Twee weken geleden liet het gerecht de man vrij, weliswaar onder strenge voorwaarden. Zo mag hij tijdens de openingsuren niet meer op de manege aanwezig zijn.