Vermiste scheepslieden nog niet gevonden

De twee vermiste bemanningsleden van een op de Schelde gekapseisd baggerschip zijn nog niet gevonden. De zoektocht is stopgezet. Morgen wordt het schip gelicht.

Het baggerschip kapseisde gisteravond na een aanvaring met een tanker. Op de boot zaten drie bemanningsleden. De scheepvaartpolitie startte meteen een zoektocht naar de drenkelingen met patrouilleboten en een helikopter en kreeg daarbij de hulp van zowat alle andere schepen die in de buurt waren.

Het lichaam van een van de bemanningsleden, een 52-jarige man, is gisteravond nog teruggevonden. Duikers van de Antwerpse brandweer en de scheepvaartpolitie hebben ook gezocht naar de twee andere bemanningsleden, maar zonder resultaat. Door het opkomende tij moest de reddingsactie worden stopgezet.

Vandaag werd de zoektocht naar de twee andere bemanningsleden voortgezet. De brandweer en scheepvaartpolitie hadden het schip inmiddels uit de vaargeul laten slepen zodat het voort kon worden onderzocht. Het schip ligt nu in het Deurganckdok.

Vermoedelijk zijn de lichamen van de twee nog aan boord van het schip, dat nu ondersteboven in het dok ligt, maar ook vandaag konden ze niet gevonden worden. Morgen zal het schip gelicht worden. Mogelijk worden de twee vermisten dan nog gevonden. De families van de twee bemanningsleden worden bijgestaan door de dienst slachtofferhulp.

Hoe de botsing is kunnen gebeuren en welke manoeuvres de twee schepen hebben uitgevoerd voor de aanvaring, is nog niet duidelijk. De zichtbaarheid op de Schelde was gisteravond zeer beperkt. Het parket is een onderzoek gestart naar de omstandigheden van het ongeluk.