Water blijft ondrinkbaar in Hemiksem en Schelle

Het leidingwater in Hemiksem en Schelle blijft nog zeker tot na het weekend ongeschikt voor consumptie. De gemeenten bieden de komende dagen gratis drinkwater aan.

Gisterenavond bleek dat het drinkwater ernstig vervuild is. Schoonmaken of douchen met kraantjeswater mag, tanden poetsen of groente spoelen tot nader order niet. De bacteriën in het water kunnen leiden tot ernstige maag- en darmklachten.

Waar de vervuiling vandaan komt, is nog niet duidelijk. Volgens de drinkwatermaatschappij Pidpa heeft een brand in een textielbedrijf eerder deze week er mogelijk iets mee te maken.

Gisterenavond is in beide gemeenten gratis drinkwater verdeeld. Ook vandaag en de komende dagen wordt drinkwater aangeboden op verschillende plaatsen in Schelle en Hemiksem.

De drinkwatermaatschappij heeft het vervuilde deel van de leidingen afgesloten van de rest van het netwerk en spoelt nu de leidingen met water en chloor. Geregeld worden stalen genomen om te zien hoe het met de vervuiling gesteld is. De uitslag daarvan laat echter een dag op zich wachten.