"Als Oprah huilt, rinkelt de kassa"

Het was misschien een van de aandoenlijkste beelden van deze week: de immer professionele Oprah Winfrey die in een tv-interview even de tranen doet vloeien wanneer ze het heeft over haar beste vriendin Gayle King. Waren de tranen echt gemeend of was Oprah bezig zichzelf opnieuw in het middelpunt van de belangstelling te wringen? Volgens komiek Jimmy Kimmel neigde het eerder naar de tweede mogelijkheid, want Oprahs tranen verkopen. Zeker wanneer ze in een flesje opgevangen zijn.

De tranen van Oprah werden in verband gebracht met haar vermeende lesbische relatie met vriendin Gayle, terwijl ze eigenlijk enkel maar haar nauwe vriendschapsband met Gayle wilde benadrukken. “Zij is de vriendin die iedereen verdient. Ik ken geen beter persoon. Dat heb ik haar wellicht zelf nooit verteld. Daarom ween ik”, snotterde Oprah.

Volgens komiek Kimmel heeft alles wat Oprah doet ergens wel met geld te maken, dus ook deze tranen. En dus werden de tranen opgevangen en worden ze nu verkocht in een modieus flesje met als merknaam “Oprah Tears”. Ze zouden helpen tegen blindheid, roest op je wagen en zelfs impotentie.

lees ook