Charles en Camilla belaagd in studentenprotest

Boze studenten hebben gisteravond de auto met de Britse kroonprins Charles en zijn echtgenote Camilla Parker Bowles in Londen aangevallen. Het echtpaar was op weg naar een theatervoorstelling, toen ze in het studentenprotest terechtkwamen.

De studenten smeten allerhande projectielen en verf naar de auto. Daarbij is een ruit van de auto verbrijzeld. De manifestanten probeerden ook de autodeuren in te slaan, maar dat is niet gelukt. Het koppel bleef ongedeerd. Op videobeelden is wel te zien dat ze geschrokken zijn van de plotse aanval.

Meteen na het incident stelden enkele parlementsleden kritische vragen aan het adres van de Britse politie. Onder anderen parlementslid Mark Pritchard stelde de planning en het controlesysteem voor de protesten van het topmanagement van de Londense politie in vraag. "Het heeft duidelijk niet gewerkt", zei hij.

Eerste minister David Cameron stelde in een mededeling dat hij "geschokt was en dat hij het spijtig vond" dat demonstranten de auto van de prins hebben aangevallen.

De laatste dagen zijn er in Londen al verschillende grimmige studentenprotesten geweest tegen de aangekondigde verhoging van het inschrijvingsgeld voor universiteiten. Ook gisteren betoogden duizenden studenten tegen de plannen van de regering.