Gratie voor Jim Morrison in exhibitionismezaak

40 jaar na de feiten heeft Jim Morrison, de zanger van The Doors, gratie gekregen in een exhibitionismezaak. In mei 1969 zou Morrison tijdens een concert in Miami de toeschouwers hebben geprovoceerd.

Morrison zou tijdens het optreden onder meer zijn geslachtsdeel getoond hebben aan het publiek, iets wat op geen enkele foto te zien was. Sommige toeschouwers bevestigden het verhaal, anderen zeiden dat hij enkel deed alsof. Ook volgens toetsenist Ray Manzarek en gitarist Robby Krieger is het nooit gebeurd.

De zanger werd vervolgd voor exhibitionisme, schending van de openbare zeden en openbare dronkenschap. In eerste aanleg werd hij veroordeeld tot 6 maanden cel, maar hij ging in beroep. De optredens die na de show in Miami gepland waren, werden allemaal afgelast. Later verhuisde hij naar Parijs waar hij in juli 1971 op 27-jarige leeftijd overleed.