Man doodgeschoten bij caféruzie in Luik

In Luik is vannacht een man doodgeschoten in een café. Hij had ruziegemaakt met een andere klant. Die ging even weg, maar kwam later terug met een riotgun. De dader is opgepakt. Waarom hij de andere klant neerschoot, is niet bekend.

De feiten vonden plaats even na 1 uur in een café op de Grote Markt. Twee klanten kregen ruzie, waarover is nog niet duidelijk. Daarop verliet een van beiden, een 49-jarige man uit Luik, het café. Enkele minuten later kwam hij opnieuw binnen, gewapend met een riotgun. Hij loste een schot in de lucht en schoot daarna op de andere man, een 42-jarige uit Ans. Die werd dodelijk getroffen in de borst.

De dader verliet daarop het café. Getuigen zagen hem vertrekken in een wagen. Aan de hand van zijn nummerplaat kon hij worden geïdentificeerd en thuis worden opgepakt. Daar werd ook het wapen aangetroffen. De man heeft nog geen uitleg gegeven over zijn daden.

Man zwaargewond na steekpartij

Nog in Luik is gisteravond een man neergestoken bij een ruzie. Hij verkeert in kritieke toestand. Bij de ruzie waren volgens de eerste vaststellingen vier personen betrokken. Drie daarvan keerden zich tegen het slachtoffer en brachten hem verscheidene messteken toe in de borst.

De identiteit van het slachtoffer is voorlopig niet gekend. De daders zijn nog voortvluchtig.