Opgepakte piraat is uitgeleverd aan ons land

De piraat die opgepakt is door het Belgische fregat Louise-Marie, is vanochtend geland op de militaire luchthaven van Melsbroek. De man werd samen met 7 anderen opgepakt voor de kust van Kenia toen ze probeerden een schip aan te vallen.

De man is uitgeleverd aan ons land omdat hij er ook van beschuldigd wordt betrokken te zijn bij de kaping van het Belgische schip de Pompeï 1,5 jaar geleden.

Het Belgische schip Pompeï, een steenstorter van de baggerfirma Jan De Nul, werd op 18 april 2009 gekaapt voor de Somalische kust, toen het op weg was naar de Seychellen. De tienkoppige bemanning, onder wie twee Belgen, werd ruim twee maanden lang gegijzeld door de Somalische piraten. Het schip werd vrijgegeven na het betalen van losgeld.

Een van de kapers toen is nu door de bemanningsleden van de Pompeï herkend op een foto. De onderzoeksrechter in Brugge heeft de man in verdenking gesteld.