Vlaams Belang betoogt tegen moskee in Lier

In Lier hebben een 300-tal mensen betoogd tegen de komst van een moskee. De manifestatie ging uit van Vlaams Belang. De politie had extra veiligheidsmaatregelen genomen, maar er deden zich geen incidenten voor.

Aan de moskee komt een achttien meter hoge minaret. De moskee zelf zal plaats bieden aan een 350-tal personen. Het complex zou op het voormalige schooldomein aan de Donk gebouwd worden. Er liepen bij de stad al enkele honderden bezwaarschriften binnen en er ging ook al een petitie rond tegen de bouwplannen.

Vlaams Belang voerde het protest verder op door een spoedmanifestatie te organiseren. De politie had maatregelen getroffen: vanaf 18 uur mocht er aan de Donk en de Schom niet meer geparkeerd worden en er was ook een verbod op alcoholconsumptie en het gebruik van fakkels op de openbare weg.

"De manifestatie is heel rustig verlopen. Er heeft zich geen enkel incident voorgedaan. Er waren ook nergens tegenbetogers te bespeuren", zegt Frans Vermeiren van de politie van Lier.