Vrouw geïnterneerd voor moord op kleuter

De vrouw die in 2006 haar zoontje van vier heeft verdronken in Zelzate, zal geïnterneerd worden. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent beslist. De vrouw was in beroep gegaan omdat ze volgens haar op het moment van de feiten ontoerekeningsvatbaar was, maar intussen opnieuw mentaal stabiel is.

Vier jaar geleden verdronk de vrouw van 42 haar zoontje in de badkamer van haar appartement in Zelzate. Na een fout aanhoudingsbevel van de onderzoeksrechter werd ze vrijgelaten. Daarop besliste de raadkamer haar te interneren, maar de vrouw ging in beroep.

Een college van gerechtspsychiaters bevestigde haar visie dat ze op het moment van de feiten tijdelijk ontoerekeningsvatbaar was. Een ander college van psychiaters sprak echter de visie van de vrouw tegen. Ook de kamer van inbeschuldigingstelling volgt de vrouw niet en laat haar nu toch interneren. Door de beslissing komt er geen assisenproces.

De vrouw gaat niet akkoord met de uitspraak en stapt naar cassatie. Daar kan de beslissing van de kamer van inbeschuldigingstelling enkel nog tenietgedaan worden op basis van procedurefouten. Volgens de advocaat van de vrouw is het onderzoek niet objectief verlopen.