Zo'n 50 mensen geëvacueerd na gaslek in Ekeren

In Ekeren zijn de bewoners van 21 serviceflats en van een tiental huizen geëvacueerd na een gaslek. Een 50-tal bewoners werden uit voorzorg naar een nabijgelegen rusthuis gebracht. Na enkele uren mocht iedereen weer naar huis.

"Deze morgen is er een verzakking geweest in een riool. Daardoor is een gasleiding geraakt en kwam er veel gas vrij, vooral in de riool", zegt Bert Bruggemans van de brandweer van Antwerpen. "Door het explosiegevaar zijn een 50-tal bewoners geëvacueerd." Ze werden opgevangen in een rusthuis, waar ze een hapje en een drankje aangeboden kregen. Er was nooit sprake van echte paniek.

Werknemers van gasmaatschappij Eandis kwamen ter plaatse. "Om te vermijden dat het gas zich ophoopt en er gevaarlijke situaties ontstaan, wordt de riolering gelucht. Daarna wordt de breuk hersteld", legde een woordvoerder van Eandis uit. Nadat het lek was gedicht, mochten de bewoners weer naar huis.

Meest gelezen