Duitse lof voor Simons en De Keersmaeker

De Belgische choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en de Nederlandse regisseur Johan Simons zijn opgenomen in de prestigieuze Duitse Akademie der Künste, een van Europa's oudste culturele instellingen. Ze werd aan het eind van de 17e eeuw opgericht om de kunsten te promoten.

Ook de Duitse acteurs André Jung en Angela Winkler en toneelschrijver Volker Ludwig zijn opgenomen als nieuwe leden van de Akademie.

De Akademie heeft momenteel 402 leden uit de beeldende kunst, architectuur, muziek, literatuur, film en podium- of mediakunst.

De Keersmaeker is bekend van haar werk met haar dansgroep Rosas en heeft in Brussel de dansschool P.A.R.T.S. opgericht. Simons was sinds 2005 artistiek directeur van NTGent, maar verhuisde in 2010 naar de Münchner Kammerspiele.

usage worldwide, Verwendung weltweit