Een dode bij twee explosies in Stockholm

In de Zweedse hoofdstad Stockholm zijn een dode en twee gewonden gevallen bij twee ontploffingen. Wellicht gaat het om twee terreuraanslagen.

In de late namiddag is een geparkeerde auto ontploft in een drukke winkelstraat in Stockholm. Daarbij raakten twee mensen gewond. Kort daarop was er een honderdtal meter verder een tweede ontploffing. Daar zou het lichaam van een man gevonden zijn.

De politie wil niet veel kwijt over de explosies, maar volgens de media zou de dode man de dader zijn. Hij zou een rugzak met explosieven bij zich gehad hebben.

Het Zweedse persagentschap TT had tien minuten voor de eerste ontploffing wel een waarschuwing gekregen. In een mail in het Zweeds en het Arabisch werd Stockholm bedreigd "omdat het oorlog tegen de islam zou voeren en de profeet Mohammed zou vernederen".

Dat laatste slaat op een Zweedse tekenaar die cartoons over Mohammed gepubliceerd zou hebben. Het gaat dus wellicht om terreuraanslagen.