Peter Goossens is ridder in de Leopoldsorde

Koning Albert heeft topchef Peter Goossens van het Hof van Cleve in Kruishoutem uitgeroepen tot ridder in de Leopoldsorde. Ook Geert Van Hecke (foto in tekst) van sterrenrestaurant De Karmeliet in Brugge kreeg de onderscheiding.

De Leopoldsorde is de allerhoogste onderscheiding in ons land. Volgens minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open VLD), die hen voordroeg, is het een erkenning voor de diensten die ze bewijzen aan de Belgische economie.

Peter Goossens was verrast toen ze hem belden. "Het is echt onverwacht. Ze hebben me gisteravond gebeld en ik wist van niets. Je schrikt er wel van. Ik vind het natuurlijk een hele eer, maar ik draag dat ook niet alleen. Ik draag overal ter wereld de Belgische gastronomie uit, ik heb dit dan ook aan de andere chefs te danken." 

Goossens is bij het grote publiek ook bekend van tv-programma's als "Mijn restaurant" en "De beste hobbykok van Vlaanderen" waar hij in de jury zit.

Zowel het Hof van Cleve als De Karmeliet hebben drie Michelinsterren.