Provost wint prijs op Vendôme Film Festival

"Long live the new flesh" van de Belgische videokunstenaar en regisseur Nicolas Provost heeft de Europese competitie van het Vendôme Film Festival in Frankrijk gewonnen. Vorige maand won de korte film ook al 3 prijzen in Brazilië.

Provost heeft een bijzondere band met het festival. In 2008 werden "Plot point" en "Gravity" er al vertoond. "Plot point" sleepte toen de Grand Prix for Best European Film in de wacht.

Op het Janela Internacional de Cinema do Recife won "Long live the new flesh" (foto in tekst) vorige maand de prijzen voor beste beeld en beste montage en de Young Critics Award.

Voor "Long live the new flesh" heeft Provost bestaande horrorfragmenten tot een nieuw geheel verwerkt. Door gebruik te maken van een techniek waarbij beelden elkaar letterlijk opeten, wordt de gruwel in al haar visuele kracht tot een natuurlijk hoogtepunt gebracht, luidt het in een persbericht van het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Intussen raakte ook bekend dat "Stardust" van Provost geselecteerd is voor het Sundance Film Festival (sectie International Narrative Shorts). De kortfilm is het tweede deel van een trilogie waarvan "Plot point" het eerste deel was.  Voor "Stardust" trok Provost naar Las Vegas om er met zijn verborgen camera het alledaagse leven tot een misdaadverhaal om te toveren.

Daarnaast heeft Provost ook de opnames beëindigd voor zijn eerste speelfilm "The invader", een thriller over een Afrikaanse immigrant en zijn strijd om economisch en emotioneel te kunnen overleven in een nieuwe wereld.