Zware brand in appartementsgebouw in Landen

In Landen is een tweede slachtoffer teruggevonden van een woningbrand. Het gaat om de dochter van het eerste slachtoffer. Beide vrouwen, van 87 en 62 jaar, kwamen om toen hun appartement op de bovenverdieping van een hoekgebouw uitbrandde.

De brand ontstond rond 7.45 uur vanmorgen op de hoogste verdieping van het appartementsgebouw van drie verdiepingen in de Brugstraat, vlak bij het station.

De hulpdiensten waren meteen ter plaatse en evacueerden de meeste bewoners met een hoogtewerker via het dak van het flatgebouw. Het medisch interventieplan werd ook afgekondigd. Uiteindelijk kon iedereen die in het gebouw was, met uitzondering van de twee mensen die in het appartement wonen waar de brand ontstaan is, worden geëvacueerd.

In dat appartement woonden een 80-jarige vrouw en haar 60-jarige bedlegerige dochter. Het lichaam van het oudste slachtoffer werd vanmorgen gevonden. Het lichaam van het tweede slachtoffer werd pas in de namiddag ontdekt.

De oorzaak van de zware brand is voorlopig onbekend.