2 Face winnaar van MTV Africa Music Awards

De Nigeriaanse zanger 2 Face heeft tijdens de MTV Africa Music Awards in Lagos (Nigeria) de prijzen voor "artiest van het jaar" en "beste mannelijke artiest" gewonnen. De Zuid-Afrikaanse zangeres Miriam Makeba werd postuum geëerd.

"Liefde voor Nigeria", zei de artiest toen hij de goudkleurige award in ontvangst nam. Het land was trouwens de grote winnaar tijdens de prijsuitreiking want ook de prijzen voor beste groep (P Square), beste vrouwelijke artiest (Sasha) en beste nieuwkomer (Mo Cheddah) gingen naar Nigeriaanse acts.

Fally Ipupa uit Congo won de prijs voor beste video voor "Sexy dance" en de prijs voor beste Franstalige act. De Amerikaanse rapper Eminem won de prijs voor beste internationale artiest, maar kwam die niet zelf in ontvangst nemen.

De Zuid-Afrikaanse Miriam Makeba werd postuum geëerd als "muzikale legende".  MTV bereikt in Afrika 48,5 miljoen kijkers via MTV Base.