Braziliaanse vrouw bevalt van reuzenbaby

In Nova Olinda do Norte in het Braziliaanse Amazonegebied heeft een 42-jarige vrouw een baby van 7,1 kilogram op de wereld gezet. Het wel erg uit de kluiten gewassen meisje is 60 centimeter groot, kerngezond en kreeg de naam Gisela mee.

De bevalling gebeurde met een keizersnede. Moeder Rosinette, die behoort tot de Munduruku-stam, is overigens niet aan haar proefstuk toe. Eerder baarde de vrouw al een baby van 6 kilo en eentje van 5,8 kilo.

Bij de geboorte wegen baby's doorgaans iets meer dan drie kilogram, maar er komen wel meer uitzonderingen voor. Vorig jaar werd in Indonesië een jongen van 8,7 kilo geboren en in Italië werd in 1955 zelfs een jongen van 10,2 kilo op de wereld gezet. De vrouw uit Brazilië is dus nog ver verwijderd van een record.

lees ook