Charles Michel is kandidaat-voorzitter bij de MR

Minister van Ontwikkeling Charles Michel heeft zich kandidaat gesteld voor de voorzittersverkiezingen bij de Franstalige liberalen.

Michel heeft vanavond een brief gestuurd aan de lokale afdelingen en de mandatarissen van de MR waarin hij zijn kandidatuur bevestigt. Dat komt niet als een verrassing, want Michel had eerder al eens een gooi naar de top van de MR gedaan, maar stuitte toen op huidig voorzitter en minister van Financiën Didier Reynders.

Om de spanningen binnen de MR op te lossen, is besloten om nieuwe verkiezingen te houden. Huidig voorzitter Didier Reynders zal daarbij geen kandidaat zijn. Wanneer die verkiezingen er precies komen, is nog niet duidelijk. Dat hangt af van de huidige politieke impasse.

Charles Michel is 35 en komt uit Waver in Waals-Brabant. Hij studeerde rechten en was eerder Waals minister. Sinds 2007 is hij minister van Ontwikkelingssamenwerking in de federale regering.

Charles Michel is de zoon van Europees parlementslid Louis Michel, die zelf eerder MR-voorzitter was, evenals minister van Buitenlandse Zaken en EU-commissaris voor Ontwikkeling.