Meer bestuurders onder invloed van alcohol

Tijdens de Verkeersveilige Nachten in West-Vlaanderen zijn 2% meer bestuurders betrapt die onder invloed van alcohol reden. De actie kadert in de bob-eindejaarscampagne. 4 personen werden betrapt op het rijden onder invloed van drugs. In totaal werden 23 rijbewijzen ingetrokken: 16 voor alcohol, 4 voor drugs en 3 voor snelheidsovertredingen.

Er werden 1.521 bestuurders aan een alcoholtest onderworpen, 79 bliezen positief. Dat is 5%, of 2% meer dan in 2009. 16 bestuurders moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren.

Voor het eerst werd de actie gespreid over twee nachten. De daling van 6 naar 3% tussen 2008 en 2009 is met de jongste actie bijna tenietgegaan.

De politie in de 17 deelnemende zones en de federale politie namen samen 33 speekseltesten af. 4 bestuurders of 12% testten positief. Zij moeten allen hun rijbewijs onmiddellijk inleveren op last van het parket.

Bij de snelheidscontroles begingen 182 op 1.056 bestuurders een overtreding. Dat is 17%. Het Brugse parket vorderde de intrekking van drie rijbewijzen. Het aantal gecontroleerde bestuurders op snelheid is meer dan gehalveerd ten aanzien van 2009 door minder passages over eenzelfde periode. Het aantal overtredingen daalde met 3%.