StuBru breekt record voor Music For Life

Het eerste grote bedrag voor Music for Life, de eindejaarsactie van radiozender Studio Brussel, is binnen. Quiz for Life in Flanders Expo in Gent bracht 50.000 euro op. Met 2.500 aanwezigen werd ook het wereldrecord indoor quizzen verbroken.

500 ploegen van 5 personen deden mee aan Quiz For Life. Volgens de aanwezige gerechtsdeurwaarder was Quiz For Life daarmee officieel de grootste zaalquiz aller tijden. Iedere quizzer betaalde 10 euro, goed voor 25.000 euro. De Nationale Loterij heeft dat bedrag verdubbeld, wat een totaalbedrag van 50.000 euro voor het goede doel oplevert.

Sven De Leijer, professioneel publieksopwarmer en nar van “De laatste show”, en VRT-nieuwsanker Freek Braeckman waren de presentatoren met dienst. Om alles vlot te laten verlopen, moesten de quizploegen de antwoorden opzoeken in een boekje, dat uiteraard vol misleidende antwoorden stond. De code die bij het antwoord hoorde, moest in een elektronisch systeem worden ingevoerd. Elke quizploeg kreeg zo'n bakje waarmee antwoorden moesten worden doorgestuurd.

Voor het tweede jaar op rij eindigde de quizploeg “Café De Kastaar” uit Leuven op de eerste plaats. De vijf teamleden mogen de cheque van 50.000 euro volgende week gaan overhandigen in het Glazen Huis op de Groenplaats in Antwerpen. Twee ploegen deelden de laatste plaats: 2870 Ruisbroek en Chiro Overschelde.

Opvallend was ook dat de delegatie van de VTM-nieuwsdienst (71 punten) het met een 10e plaats stukken beter deed dan de afvaardiging van de VRT-nieuwsdienst (64 punten), met onder meer Slimste Mens Linda De Win. En nog opmerkelijk: er was een 501e verrassingsteam met een hoog Glazen Huis-gehalte, bestaande uit Siska Schoeters, Tomas De Soete, Sofie Lemaire, Sam De Bruyn en Christophe Lambrecht.

Van zaterdag 18 tot en met vrijdag 24 december zitten Stubru-presentatoren Tomas De Soete, Sofie Lemaire en Sam De Bruyn in het Glazen Huis in Antwerpen. Ze draaien plaatjes en zamelen geld in voor het goede doel. Dit jaar zijn dat de weeskinderen van aidsouders.