Zes NAVO-soldaten gedood in Afghanistan

In het zuiden van Afghanistan zijn zes soldaten van de NAVO-troepen omgekomen bij een aanval van opstandelingen. Dat heeft de NAVO bekendgemaakt. De nationaliteit van de slachtoffers en de precieze plaats van de aanval werden niet meegedeeld.
(archieffoto)

Deze aanval is het dodelijkste incident sinds 29 november, toen kwamen ook zes NAVO-soldaten om het leven. Dit jaar zijn al 692 buitenlandse militairen gedood in Afghanistan, de meesten van hen zijn Amerikanen en Britten. In 2009 waren dat er nog 502.

In het zuiden zijn Amerikaanse soldaten aan een offensief bezig tegen de Taliban. Belgische troepen zijn er ook in de regio, maar die zijn alleen gelegerd op de luchthaven van Kandahar.

In totaal zijn er 150.000 buitenlandse soldaten aanwezig. De Amerikaanse regering stuurde dit jaar nog 30.000 bijkomende militairen naar Afghanistan. President Barack Obama presenteert deze week een evaluatie van de oorlogsstrategie.