Zeilmeisje steekt de Atlantische Oceaan over

De 15-jarige Laura Dekker is erin geslaagd de Atlantische Oceaan veilig over te steken. Het Nederlandse meisje kwam zaterdagavond met haar boot Guppy aan op Sint Maarten, na op 2 december te zijn vertrokken vanaf de Kaapverdische eilanden.

Laura Dekker, het "zeilmeisje", is bezig met een wereldreis. Zij hoopt de jongste zeiler ooit te worden die solo rond de wereld zeilt.

Ze blijft enkele weken op Sint Maarten. Daarna is het Nederlandse meisje van plan richting Panamakanaal te zeilen. Volgens haar vader is Laura nu al de jongste zeiler die solo en zonder begeleiding de Atlantische Oceaan overstak.

Vorig jaar had een rechter in Nederland haar verboden om dat plan uit te voeren. Maar deze zomer liet de rechter dat verbod varen en niets stond het zeilmeisje nog in de weg om de trossen te lossen.

Meest gelezen