"Geen vliegtuig, geen bus, wel een loper"

Ondanks de sneeuw zijn gisteren veel mensen afgezakt naar het Glazen Huis. 's Morgens vertrok Absynthe Minded met de Collectebus, 's avonds kwam een loper door de sneeuw naar het Glazen Huis gejogd.

De Studio Brussel-presentatoren Sam De Bruyn, Sofie Lemaire en Tomas De Soete hadden zondag hun eerste nacht in het Glazen Huis in Antwerpen achter de rug. Ze werden 's ochtends wakker gemaakt door Absynthe Minded met "Pretty horny flow".

Absynthe Minded was op de Groenplaats om met De Collectebus van Music For Life te vertrekken. De bus rijdt vanaf vandaag tot vrijdag van A(ntwerpen) tot Z(andvliet). Elke dag gaat een band (Absynthe Minded, Milow, Admiral Freebee, Flip Kowlier, The Van Jets en Arid) mee. Op 26 stopplaatsen spelen de bands met akoestische instrumenten in drukke winkelstraten en op andere openbare plaatsen om bij voorbijgangers geld in te zamelen. Voor het reisschema surf stubru.be.

Een hele rits artiesten kwam al bij Sam, Sofie en Tomas op bezoek. Zo bracht Tom Dice zijn Songfestivalnummer "Me and my guitar". Hij liep ook even naar buiten om onder zijn echte naam een plaatje aan te vragen. Dice had 20 euro over voor "The future" van The Van Jets. Laura Omloop zong dan weer "Papa, ik mis je zo" in het Glazen Huis. Peter Van de Veire sms'te speciaal Tomas om te laten hoe ontroerd hij wel was.

Opvallend waren ook de 123 doedelzakspelers die het barre weer trotseerden om de Groenplaats in te palmen en een concertje te geven. Een aantal meisjes bracht in Schotse kilt ook een gepast dansje.

Bart Peeters en Triggerfinger op het dak

's Avonds werd uitgekeken naar de komst van gelegenheidsloper Serge Van Autreve, die om 5 uur 's ochtends vertrokken was aan het Glazen Huis in Eindhoven, Nederland. Rond 19 uur kwam hij uitgeput Antwerpen binnengelopen, begeleid door 200 andere joggers, 20 motoren en evenveel politieagenten op de fiets.

"Er vliegt geen vliegtuig, er rijdt geen bus, maar deze man heeft 130 kilometer door de sneeuw gelopen", zei Sofie Lemaire. Van Autreve. "Het was een zot idee", bekende Van Autreve, in aluminiumfolie gewikkeld tegen de kou.

Ondanks de vriestemperaturen bleven de mensen tot 's avonds laat bij het Glazen Huis staan. Ze zongen nog mee met Bart Peeters en Triggerfinger die samen "Lust for life" zongen op het dak van het Huis en de tekst wijzigden in "Music For Life".