"Goed dat jullie niet aan Glazen Huis staan"

Honderden Radio 1-luisteraars hebben gisteravond de sneeuw getrotseerd om een speciale Radio 1 Sessie ten voordele van Music For Life bij te wonen in het Zuiderpershuis in Antwerpen. "Geweldig dat jullie niet naar het Glazen Huis zijn gegaan", grapte centrale gast Stijn Meuris.

"Het zou zelfs kunnen dat ons concert het concept van het Glazen Huis zal ontwrichten, maar dat zal wel niet", zei Meuris nog.

Hij raadde het publiek aan om eerst te luisteren naar het concert, dan pinten te drinken ten voordele van Music For Life en vervolgens dronken af te zakken naar het Glazen Huis.

In het Zuiderpershuis had Meuris Will Tura, Admiral Freebee, Milow, Mauro en Hannelore Bedert uitgenodigd voor verrassende covers en duetten. Zo zong hij zelf samen met Will Tura "Arme Joe", in een versie met accordeon en banjo.

Mauro had bijna geen stem meer ("door bezweet in de sneeuw te gaan wandelen"), maar slaagde er toch in "Around the world" van Daft Punk te coveren.