Britse politie arresteert 12 terreurverdachten

In Groot-Brittannië heeft de politie twaalf terreurverdachten aangehouden na geheime informatie over op handen zijnde aanvallen in verschillende Europese steden. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC.

Vijf arrestanten wonen in Cardiff, vier in Stoke-on-Trent en drie in Londen. De meesten van hen werden vanmorgen vroeg uit hun bed gelicht. Een verdachte uit Stoke-on-Trent werd aangehouden in Birmingham.

De politie voert huiszoekingen uit in de woningen van de verdachten. De arrestaties kwamen er na informatie van inlichtingendiensten uit Europa, de VS en Pakistan over een op handen zijnde complot om terreuraanvallen uit te voeren in verschillende Europese steden. Het zou gaan om aanvallen zoals die in de Indiase stad Mumbai, in 2008.

"De operatie is nog aan de gang, dus kunnen we momenteel nog niet veel details geven", zegt politiewoordvoerder John Yates tegen de BBC. Een aantal verdachten is volgens de BBC van Bengalese origine.