Controleur De Lijn neergestoken in Antwerpen

Op de Draakplaats in Antwerpen heeft een controleur van De Lijn een messteek in de buik gekregen. Hij is niet in levensgevaar. De dader, een passagier, is opgepakt door de politie.

"De chauffeur had net zijn rit beëindigd, toen een passagier naar voor kwam en hem bedreigde met een mes", vertelt woordvoerder van De Lijn Koen Peeters. "Hij heeft onmiddellijk een noodoproep gedaan, waarop controleurs van De Lijn ter plaatse zijn gekomen. Een van de controleurs heeft daarbij een steekwonde in de buik opgelopen."

De andere aanwezig passagiers raakten niet betrokken in de schermutseling. Uiteindelijk kon de dader overmeesterd worden en werd hij meegenomen door de politie. Het motief voor zijn daden is onbekend.

Het slachtoffer is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht, maar hij is niet levensbedreigend gewond.