Junior Kabunda moet levenslang de cel in

Het Brusselse hof van Assisen heeft Junior Kabunda veroordeeld tot levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling voor de moord op een Israëlisch-Joodse pianist, de moord op zijn eigen dochtertje, de verkrachting van en de moord op de grootmoeder van zijn ex-vriendin en poging tot moord op zijn ex-vriendin.

Kabunda was 16 jaar toen hij de pianist vermoordde, de andere misdaden beging hij 3 jaar later. Er is geen verband tussen de moord op pianist Benjamin Rawitz en de andere misdaden.

Kabunda en zijn kompaan waren in 2008 aangehouden wegens de moord op Rawitz, maar omdat Kabunda zich voorbeeldig gedroeg, mocht hij al snel de weekends doorbrengen bij zijn vriendin en hun dochtertje. Maar hij raakte ervan overtuigd dat zijn vriendin hem bedroog en dat het kind niet van hem was.

In september vorig jaar sloegen zijn stoppen door. Hij kreeg het aan de stok met de grootmoeder van zijn vriendin, waarop hij de vrouw verkrachtte en vermoordde, zijn dochtertje verstikte en zijn vriendin probeerde te wurgen. 

De jury heeft uiteindelijk geen rekening gehouden met verzachtende omstandigheden bij het uitspreken van de strafmaat.

De kompaan van Kabunda kreeg 25 jaar voor de moord op de pianist.