Leidingwater Hemiksem/Schelle weer drinkbaar

De inwoners van Schelle en Hemiksem kunnen na elf dagen verontreinigd kraanwater het water opnieuw normaal gebruiken. Dat heeft de Provinciale Intercommunale Drinkwatermaatschappij van de Provincie Antwerpen (Pipda) meegedeeld.

Volgens Pidpa voldoet het water volgens de meest recente metingen opnieuw aan alle strenge drinkwaternormen. Momenteel worden alle inwoners daarvan op de hoogte gebracht.

De drinkwatermaatschappij herinnert de bewoners eraan dat ze niet mogen vergeten om hun binnenleidingen en alle aangesloten toestellen eerst grondig te spoelen. In de loop van de dag wordt er geen gratis drinkwater meer uitgedeeld.

Als compensatie voor het waterleed krijgen alle abonnees van Pidpa in Schelle en Hemiksem een bon van 25 euro die ze kunnen besteden bij de plaatselijke middenstand. De oorzaak van de verontreiniging wordt nog onderzocht.