Mark Coenen wordt netmanager van Canvas

Mark Coenen wordt de nieuwe netmanager van Canvas. Hij volgt Jan Stevens op, van wie vrijdag bekend raakte dat hij ingaat op de uitstapregeling van de VRT. Coenen leidde tot nog toe de Cel Strategie.

Mark Coenen maakte carrière bij VRT-Radio, maar keert in zekere zin toch terug naar zijn roots: hij is immers vertrouwd met het opbouwen van een omroepnet. Hij deed dat eerder al bij Radio 1, Studio Brussel en Donna.

"Nu wil ik mij inzetten om ook de lijnen uit te tekenen bij het sterke televisiemerk dat Canvas is", zegt Coenen. "Ik kan er vertrekken van een stevige basis en dat is ongetwijfeld een comfortabele situatie. Anderzijds ben ik me terdege bewust van de grote uitdagingen die al onze netten, en dus ook Canvas, te wachten staan".

Coenen zal zich vanaf februari inwerken bij Canvas om uiterlijk op 1 april de fakkel over te nemen van Jan Stevens.