Museum M moet 400.000 euro inleveren

Museum M in Leuven krijgt volgend jaar 400.000 euro minder subsidie van de stad Leuven dan eerst was afgesproken. Volgens schepen van Cultuur Denise Vandevoort (SP.A) zal dit opgevangen worden door efficiënter te werken.

M opende eind 2009 de deuren. Het museum krijgt elk jaar 2,5 miljoen euro subsidie van de stad en dit bedrag zou jaar na jaar geïndexeerd worden.

Volgend jaar wordt de subsidie echter beperkt. "Er zullen iets minder initiatieven op touw worden gezet", zegt Vandevoort. "De planning voor 2011 blijft. Het enige wat verandert, is dat we minder snel spontaan op nieuwe opportuniteiten zullen springen en die eerder naar volgend jaar zullen verschuiven."

"Met continu zes of zeven lopende projecten was het het voorbije jaar ook wat van het goede teveel zowel voor de medewerkers als voor het publiek", zegt Vandevoort.

De oppositie spreekt van woordbreuk en waarschuwt ervoor dat deze ingreep de opstart van M dreigt te fnuiken.