Oppositie heeft kritiek op "alpinist" Peeters

De Vlaamse oppositiepartijen Open VLD, Lijst Dedecker en Groen! zijn er niet over te spreken dat Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) verstek laat gaan voor de begrotingsbesprekingen in het Vlaams Parlement. Die starten dinsdag.

Peeters is in Argentinië, waar hij voor een goed doel de Aconcagua (kleine foto) gaat beklimmen, de hoogste berg van het Amerikaanse continent.

"Zelfs al willen wij enige mildheid aan de dag leggen voor elke mens die zich inzet voor een goed doel, dan nog is het zonneklaar dat Kris Peeters' plaats de komende dagen eigenlijk op zijn werk is en dat is het Vlaams Parlement, waar hij geacht wordt zijn begroting voor te stellen en te verdedigen. De minister-president neemt graag het woord "belangrijk" in de mond. Alles is voor hem "belangrijk", behalve de Vlaamse begroting dan", klinkt het.

De drie oppositiepartijen verwijten de meerderheidsfracties van CD&V, N-VA en SP.A een gebrek aan assertiviteit. "Hebben zij dan misschien wel de toestemming gegeven aan Peeters voor zijn Zuid-Amerikaanse expeditie? Maar ach, na het verbod voor de oppositie vorige week om actuele vragen te stellen over De Lijn verwachten wij tijdens deze legislatuur van de collega's van de meerderheid geen enkele parlementaire assertiviteit voor wat dan ook meer", zo staat er in een gezamenlijke persmededeling.