Zuid-Korea houdt militaire oefeningen aan grens

Zuid-Korea heeft een grootschalige militaire oefening gehouden in de Gele Zee, vlak bij de betwiste zeegrens met Noord-Korea. In tegenstelling tot wat eerder was aangekondigd zegt Pyongyang niet te zullen reageren op deze provocatie.

Op 23 november leidde een militaire oefening van Zuid-Korea in de buurt van het eiland Yeonpyeong tot een forse tegenaanval van Noord-Korea. Het Noord-Koreaanse leger vuurde meer dan 200 granaten af en daarbij vielen 4 doden. De spanningen tussen de beide Korea's pieken sindsdien.

Zoals aangekondigd hield Zuid-Korea deze ochtend militaire oefeningen vlak bij Yeonpyeong in de Gele Zee. Het communistische regime in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang had ermee gedreigd om hard terug te slaan als de aanval zou doorgaan. Maar de Noord-Koreaanse wapens zijn stil gebleven.