"Ik gaf het publiek wat het wilde"

Het was een van de societybeelden van 2007: topmodel Naomi Campbell, veroordeeld tot vijf dagen gemeenschapsdienst, bood zich dag na dag bij de stadsreinigingsdienst van New York aan in de duurste merkkledij. Vooral tijdens haar eerste en laatste werkdag maakte ze het erg bont, met een zilveren Rolls-Royce als kers op de taart. "Waarom zou ik geen merkkleding gedragen mogen hebben?", aldus een nog steeds verbaasde Campbell.

Merkkledij, dure juwelen, laarzen met hoge hakken en bodyguards: Campbell liet in maart 2007 haar straf duidelijk niet aan haar hart komen. Vijf dagen lang moest ze vloeren gaan vegen en dat deed ze met stijl. "Waarom verwachtte men van mij dat ik me hiervoor sjofel gekleed zou hebben?", zegt het nu 40-jarige model aan de modesite Grazia Daily.

Achter de beslissing om zich zo te kleden, zat nochtans geen commerciële strategie. Campbell: "Ik heb het niet gepland en dat was ook zo. Ik besliste op het moment zelf. Ik gaf het publiek wat het wilde. Nee, de gemeenschapsdienst stopte me niet te doen wat ik dacht te moeten doen."

De laatste dag van haar straf vertrok ze in een outfit van Dolce&Gabbana en op extreem hoge naaldhakken. "Mijn job zat erop. Mijn werkdag was beëindigd en ik was ervanaf. En wat die hakken betreft, ik droeg alleen maar op de eerste en laatste werkdag hoge naaldhakken. De andere dagen droeg ik laarzen", besluit ze.

Campbell werd in 2007 tot vijf dagen gemeenschapsdienst veroordeeld nadat ze een huishoudster in die mate verwond had dat haar verwondingen gehecht moesten worden. Het topmodel verklaarde toen aan CNN dat de reden van haar woede-uitbarstingen te wijten zijn aan "een sluimerende afkeer voor haar vader die haar als kind verlaten had". Ook draaide Campbell op voor de medische kosten van de huishoudster, zijnde 275 euro.

lees ook