"Oei, mijn echtgenoot is een vrouw"

Ruim een jaar geleden trouwde de nu 26-jarige Minati Khatua, afkomstig uit de Indiase stad Rourkela, met haar innemende vriend Sitakant Routray die twee jaar ouder was. Maar al snel bleek er van bedprestaties geen sprake te zijn en dat deed Khatua argwaan krijgen over haar echtgenoot. Argwaan die achteraf gezien terecht bleek toen zij hem (of haar) betrapte in de badkamer.

Twee maanden voor het huwelijk ontmoetten beiden elkaar voor het eerst, toen Khatua haar zus bezocht. Routray, die als verkoper werkte, bleek oprecht verliefd te zijn en belde Khatua regelmatig op. Ook op haar familie maakte hij een overweldigende indruk, waardoor deze maar al te graag akkoord ging met een huwelijk.

Toch zocht Routray steeds naar excuses wanneer er over zijn eigen familie gepraat werd, aldus Khatua in The Calcutta Telegraph. "Na herhaaldelijk aandringen stelde hij me voor aan zijn tante en broer. Zij waren ook de enigen die aanwezig waren op ons trouwfeest. Beiden waren dan de getuigen van mijn man. Later ontdekte ik dat deze helemaal geen familieband met hem hadden", zegt Khatua, die als bruidsschat gouden juwelen, een stadswagen en ruim 410 euro kreeg.

Maar van een seksuele relatie binnen het huwelijk bleek geen sprake. Routrai hield de boot af door te verwijzen naar een of andere religieuze gelofte. Toen Khatua uiteindelijk de moeder van haar echtgenoot in augustus mocht ontmoeten, begon er bij haar een lichtje te branden: "De manier waarop ze me bleef bestoken met vragen maakte me wantrouwig. Vanaf dat moment heb ik er alles aan gedaan om het geslacht van mijn echtgenoot bevestigd te zien, maar iedere poging mislukte. Uiteindelijk heb ik de badkamerdeur geforceerd terwijl hij in bad zat. Mijn ergste vrees werd werkelijkheid. Hij was een vrouw."

Routray smeekte haar om vergiffenis en wilde een "compromis" sluiten om het goed te maken. Omdat Khatua hierop niet wilde ingaan begon zijn familie haar met de dood te bedreigen. Khatua: "Ik was compleet van de kaart. Uiteindelijk heb ik besloten om een klacht in te dienen."

Twee personen werden opgepakt, maar kort nadien weer vrijgelaten. De plaatselijke politie onderzoekt de zaak nu verder.

lees ook